Changes between Version 10 and Version 11 of FijnstofMeten


Ignore:
Timestamp:
01/05/20 21:28:47 (3 years ago)
Author:
Rick van der Zwet
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • FijnstofMeten

  v10 v11  
  11[[Image(fijnstof_sensor_diy.jpg, 300px, align=right)]]
  22
  3 Mijn huis staat direct naast de A4 en beschikbare fijnstof metingen zijn niet beschikbaar. Om een gevoel te krijgen van de waarden die ik kan verwachten heb ik mijn eigen sensor gebouwd.
   3Mijn huis staat direct naast de A4 en beschikbare fijnstof metingen zijn niet beschikbaar.  De grenswaarden voor fijnstof zijn door het RIVM [https://www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl/fijn-stof-pm25pm10 gesteld] (in 2018) als volgt:
  44
  5 Deze sensor is aangesloten bij luftdaten.info. Deze informatie wordt door het RIVM ingeladen https://www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl/luftdaten en weergegeven op een gemeenschappelijke website https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/
   5  """
   6  '''Wettelijke grenswaarden'''
   7  Voor PM10 is er een jaargemiddelde grenswaarde van 40 µg/m3 die niet mag worden overschreden en er is een etmaalgemiddelde grenswaarde van 50 µg/m3 die niet meer dan 35 keer per jaar mag worden overschreden. De jaarlijkse grenswaarde wordt in Nederland zelden overschreden. De etmaalgemiddelde grenswaarde wordt vooral in de omgeving van veehouderijen overschreden (berekeningen NSL, 2018).
   8
   9  Voor PM2,5 bedraagt de jaargemiddelde grenswaarde 25 µg/m3. In Nederland wordt daar al aan voldaan. Daarnaast zijn er normen voor (het terugbrengen van) de gemiddelde concentratie op stedelijke achtergrondlocaties (zie Compendium voor de Leefomgeving).
   10  """
   11
   12
   13
   14Om een gevoel te krijgen van de waarden die ik kan verwachten heb ik mijn eigen sensor gebouwd. Deze sensor is aangesloten bij luftdaten.info een burgers wetenschap (citizen science) initiatief van onze oosterburen.Deze informatie wordt door het RIVM [ingeladen https://www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl/luftdaten] en weergegeven op een [https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/ gemeenschappelijke website]
  615
  716https://www.luchtmeetnet.nl/