Changes between Version 13 and Version 14 of GrondwaterProject


Ignore:
Timestamp:
10/10/18 20:46:22 (6 years ago)
Author:
Rick van der Zwet
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • GrondwaterProject

  v13 v14  
  2727Drijfzand is lastig om als waterbron te gebruiken. Het filter moet heel fijn zijn om te zorgen dat er geen zand doorgelaten wordt. Mijn eerste pomp was een kleine bronpomp. Deze liep bij de eerste poging in het gat gelijk vast door de vervuiling. Een extra filter (zeefje) toevoegen was ook maar een kort succes.
  2828
  29 In een zoektocht naar een betaalbare filter oplossing kwam ik een aquarium luchtsteen tegen. Deze steen is perfect geschikt voor mijn doel, hij kan niet dicht slippen en je kan er water door naar boven halen. Om te zorgen dat de filter veilig uit de bron gehaald kon worden heb ik deze bevestigd aan een 3/4" (19mm) PVC pijp.
   29In een zoektocht naar een betaalbare filter oplossing kwam ik een aquarium luchtsteen tegen. Deze steen is perfect geschikt voor mijn doel, hij kan niet dicht slippen en je kan er water door naar boven halen. Om te zorgen dat de filter veilig uit de bron gehaald kon worden heb ik deze bevestigd aan een 3/4" (19mm) PVC pijp.
   30
   31[[Image(steen_met_slang.jpg, 200px)]]
   32[[Image(steen_bevestiging.jpg, 200px)]]
  3033
  3134Door eerst met de grondboor het drijfzand te beroeren wordt het 'vloeibaar' en is het mogelijk het filter op een diepte van -2.50 NAP te plaatsen. Verwijderen van het filter is mogelijk door de waterstroom om te keren. Hierdoor raakt het zand rond de filter verzadigd en 'vloeibaar', waardoor de filter te verwijderen is. Zonder deze truc zit de filter vastgezogen en is deze met geen mogelijkheid te beroeren. Eventueel is het ook mogelijk om water door een 19mm PVC buis naar beneden te sturen en zo de emulsie te beroeren.