Changes between Version 17 and Version 18 of GrondwaterProject


Ignore:
Timestamp:
10/10/18 20:51:19 (5 years ago)
Author:
Rick van der Zwet
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • GrondwaterProject

  v17 v18  
  1717= Eerste grondwater ervaring =
  1818
  19 Het grondwaterpeil is nu gehaald, echter kom ik niet dieper met boren dan ongeveer -2.00 NAP, waarna mijn gat elke keer dichtslibt met nat drijfzand van de kanten. Omdat het gat steeds groter wordt aan de onderkant besluit ik deze dicht te gooien en overnieuw te starten, om te voorkomen dat ik mijn straatwerk ondermijn.
  20 
  21 Bij de 2de poging steek ik een 110mm PVC buis in het gat. In deze PVC buis stop ik de grondboor en haal ik grond aan de onderkant weg. Ik kan zo elke keer de buis een stukje verder duwen en de kanten blijven stabiel. Echter blijft het probleem aanwezig dat het gat weer dichtslibt met drijfzand op het moment dat ik tijdje wacht. De stabiele situatie is nu een klein laagje water en daaronder drijfzand. Dit drijfzand wordt veroorzaakt door een dieper gelegen grondlaag (klei?) die geen water doorlaat. Het water blijft als het waren liggen en vermengt zich met zand tot drijfzand.
   19Het grondwaterpeil is nu gehaald, echter kom ik niet dieper met boren dan ongeveer -2.00 NAP, waarna mijn gat elke keer dichtslibt met nat drijfzand van de kanten. Omdat het gat steeds groter wordt aan de onderkant besluit ik deze dicht te gooien en overnieuw te starten, om te voorkomen dat ik mijn straatwerk ondermijn.
   20
   21Bij de 2de poging steek ik een 110mm PVC buis in het gat. In deze PVC buis stop ik de grondboor en haal ik grond aan de onderkant weg. Ik kan zo elke keer de buis een stukje verder duwen en de kanten blijven stabiel.
   22
   23[[Image(pijp_naar_de_bodem.jpg, 200px)]]
   24
   25Echter blijft het probleem aanwezig dat het gat weer dichtslibt met drijfzand op het moment dat ik tijdje wacht. De stabiele situatie is nu een klein laagje water en daaronder drijfzand. Dit drijfzand wordt veroorzaakt door een dieper gelegen grondlaag (klei?) die geen water doorlaat. Het water blijft als het waren liggen en vermengt zich met zand tot drijfzand.
  2226
  2327Tijd om na te gaan puzzelen voor een oplossing. De buis afsluiten met een afsluiter om te voorkomen dat insecten en andere kleine dieren aangetrokken door de geur van het water in de pijp vallen is geen overbodige luxe blijkt achteraf.