Changes between Version 6 and Version 7 of GrondwaterProject


Ignore:
Timestamp:
10/10/18 17:54:09 (6 years ago)
Author:
Rick van der Zwet
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • GrondwaterProject

  v6 v7  
  2626Drijfzand is lastig om als waterbron te gebruiken. Het filter moet heel fijn zijn om te zorgen dat er geen zand doorgelaten wordt. Mijn eerste pomp was een kleine bronpomp. Deze liep bij de eerste poging in het gat gelijk vast door de vervuiling. Een extra filter (zeefje) toevoegen was ook maar een kort succes.
  2727
  28 In een zoektocht naar een betaalbare filter oplossing kwam ik een aquarium luchtsteen tegen. Deze steen is perfect geschikt voor mijn doel, hij kan niet dicht slippen en je kan er water door naar boven halen. Om te zorgen dat de filter veilig uit de bron gehaald kon worden heb ik deze bevestigd aan een 3/4 PVC pijp.
  29 
  30 Door eerst met de grondboor het drijfzand te beroeren wordt het 'vloeibaar' en is het mogelijk het filter op een diepte van -2.50 NAP te plaatsen. Verwijderen van het filter is mogelijk door de waterstroom om te keren. Hierdoor raakt het zand rond de filter verzadigd en 'vloeibaar', waardoor de filter te verwijderen is. Zonder deze truc zit de filter vastgezogen en is deze met geen mogelijkheid te beroeren. Eventueel is het ook mogelijk om water door een 3/4 PVC buis naar beneden te sturen en zo de emulsie te beroeren.
   28In een zoektocht naar een betaalbare filter oplossing kwam ik een aquarium luchtsteen tegen. Deze steen is perfect geschikt voor mijn doel, hij kan niet dicht slippen en je kan er water door naar boven halen. Om te zorgen dat de filter veilig uit de bron gehaald kon worden heb ik deze bevestigd aan een 3/4" (19mm) PVC pijp.
   29
   30Door eerst met de grondboor het drijfzand te beroeren wordt het 'vloeibaar' en is het mogelijk het filter op een diepte van -2.50 NAP te plaatsen. Verwijderen van het filter is mogelijk door de waterstroom om te keren. Hierdoor raakt het zand rond de filter verzadigd en 'vloeibaar', waardoor de filter te verwijderen is. Zonder deze truc zit de filter vastgezogen en is deze met geen mogelijkheid te beroeren. Eventueel is het ook mogelijk om water door een 19mm PVC buis naar beneden te sturen en zo de emulsie te beroeren.
  3131
  3232= De opstelling =